Animaties & demonstraties

Vélosophe

Fietstentoonstelling
Ontdek een twaalftal uitzonderlijke fietsen, ontworpen door creatieve designers.

BMX – Get Insane

Waaghalzerige gekheid op een stokje!
Zuivere controle, rauwe adrenaline: de Get Insane-crew leeft voor de kick.
Klik voor meer info

Ça Sent le Roussi

Ça Sent le Roussi brengt circus op twee wielen: speelse spektakelstukken die geen fietsspaak onbenut laten. Creativiteit, acrobatie en humor in constante beweging!
Klik voor meer info

Bike Polo

Potig maar milimeterprecies, tegelijkertijd flitsend en hoogtechnisch: dat is bikepolo. Indrukwekkende atleten en mooie doortrapfietsen leveren sportprestaties van topniveau!

Cycle chic

“Toon me je fiets, en ik zeg je wie je bent.” De fiets op het voetstuk zetten als levensstijl en expressiemiddel: dat is het doel van de wereldwijde Cycle Chic-beweging. Geef mee vorm aan de Brusselse fietscultuur!
Klik voor meer info

 

Fietsreizen

Ver of minder ver, trappen van thuis uit of onderweg op de fiets overstappen, meticuleus voorbereid of eerder à l’improviste: fietsreizen staat gelijk aan avontuur en vrijheid. Tonnen tips, bergen inspiratie!

 

Rickshaw-fietstaxi’s

Fietsen is leuk, maar gefietst worden soms nog leuker!
Klik voor meer info

 

Bike Brussels-debatten

Op Bike Brussels staat de stedelijke mobiliteitscontext centraal. Want als de actieve mobiliteit vooruit gaat, gaat ook de stad vooruit. Ondertussen biedt overstappen op de fiets nieuwe perspectieven! Op zaterdag debatteren we over de Brusselse luchtkwaliteit en de politiek-strategische maatregelen die Brussel tot een actief-mobiele stad kunnen bewegen, op zondag over nieuwe technologieën en innovatief burgeractivisme en de Brusselse verkeersveiligheid.

De zaterdagdebatten worden in goede banen geleid door: