Bike Brussels Awards

De laureaten van de tweede Bike Brussels Awards

Vorige vrijdagavond 14 september viel het verdict over de tweede editie van de Bike Brussels Awards. Een jury mobiliteitsprofessionals beloonde winnaars in de vier volgende categorieën: bedrijven, start-ups, gemeentes en scholen. De Bike Brussels Awards worden door Pro Velo georganiseerd.

 

En de winnaars zijn…

De kanshebbers werden gevalueerd op basis van verschillende criteria: de mate waarin ze innovatief zijn, fietsmobiliteit bevorderen, verschillende groepen en aantallen mensen bereiken, en het beeld van dagdagelijkse fietsmobiliteit bevorderen.
De Bike Brussels Awards versterken beloftevolle projecten op het vlak van actieve mobiliteit. Zo hopen zij te inspireren en tot meer fietsbevorderende initiatieven aan te moedigen.

Start ups:
Urbike
Volgens de jury illustreert dit project het enorme potentieel van fietsmobiliteit, dat veel verder reikt dan enkel personenvervoer. Urbike bewijst dat de fiets een belangrijke rol te spelen heeft in de stedelijke logistiek van de toekomst.

Gemeentes:
Elsene
De jury beloont de dynamische samenwerking tussen de gemeente Elsene en het Hoofdstedelijk Gewest. Samen leggen de verschillende actoren verschillende mooie projecten voor: de heraangelegde Elsensesteenweg, het fietspad op de Waversesteenweg, andere nieuwe fietspaden (in bijvoorbeeld de Troonstraat), een nieuw circulatieplan en de groei van zones 30.

Bedrijven:
Belfius
De jury was erg onder de indruk van het doorzettings- en uithoudingsvermogen van de mobiliteitscoördinator van de bank, die doorheen de jaren de ene na de andere actie op poten zette: opleidingen, bedrijfsfietsen, onderhoudsbeurten, parkingplaatsen, Bike2work, oprichting van een Bicycle User Group, …

Scholen:
Notre-Dame de la Sagesse te Ganshoren
In deze categorie was de jury het unaniem eens. Het winnende project, dat ludieke fietsateliers en woensdagnamiddagen in het teken van stadsmobiliteit omvat, groeide in de schoot van de school, en bereikte steeds meer leerlingen, leraars en ouders. De winnaar wordt gesierd door, gevierd voor zijn dynamisme en motivatie.