Ontdekken, testen, deelnemen

Wat er te beleven was in 2017

Testpiste voor fietsen: alle tentoongestelde fietsen op Bike Brussels konden getest worden op een indoor en outdoor piste.

Kidz on wheelz: een testpiste voorbehouden voor jongeren tussen 5 en 14 jaar met obstakels, BMX pump tracks, rollen … !
www.kidzonwheelz.be

     

Beau vélo de RAVel: de talrijke deelnemers aan de beau vélo de RAVel hebben halte houden op Bike Brussels. Dat was een Groots Feest op zondag namiddag dus!
www.facebook.com/LeBeauVeloDeRavel

     

RareFietsen: vzw Cyclo komt met dolle fietsen ( omgekeerde sturen, hemelshoge zadels …)  die konden getest worden.

Cycle chic: Fietsersbond realiseert portretten van fietsers met hun fiets. Iedereen kon zich laten fotograferen volgens het betoverende Deens concept Cycle chic.
www.cyclechic.be

 …  

Cycle In Cinema: Voor het 25 jarig bestaan van vzw Pro velo werden korte filmvoorstellingen voorzien, energetisch geheel opgedreven door ter plaatse fietsende medewerkers!

Gegidste fietstochten: Pro Velo gidst Brusselaars en niet-Brusselaars door de leukste en geheimste hoekjes van de stad. Het ontdekken waard!
www.provelo.org/nl/tour/tochten-op-aanvraag/brussel

Eén fietsparade per dag: Op vrijdag opent de Roller Bike Parade de dans. Op zaterdag, lanceert Pro Velo de Bakfietsparade richting het Bakfietsfeest, georganiseerd door Cycloperativa. Een stoet rond het thema van het 200 jarig bestaan van de fiets, zal vervolgens de stad doorkruisen ter gelegenheid van de autoloze zondag. Tenslotte volgt op maandag een fietstocht, voorbehouden voor leerlingen komende uit scholen gevestigd in de 19 gemeenten van Brussel. Deze zullen de hele binnensingel in beslag nemen gedurende een groot deel van de voormiddag.

Nocturne op vrijdag 15 september: Op vrijdag bleef Bike Brussels open tot 21 uur. Aperitief, DJ, korte filmvoorstellingen, …