Bike Brussels Awards 2019

De professionele jury beoordeelde in totaal maar liefst 25 inzendingen. De jury verkoos uiteindelijk een winnaar in elk van de 3 categorieën (Scholen, Organisaties en Gemeenten) én een bijzondere coup de coeur.

Daarbij hield de jury rekening met de volgende criteria:

– Het initiatief zet zoveel mogelijk Brusselaars van 16 tot 99 jaar actief in beweging (fiets, step, wandelen …)

– Het idee is gericht op functionele verplaatsingen, bv. naar het werk, school, hobby’s, winkel …

– Het initiatief is een goed voorbeeld dat anderen kan inspireren om mee te werken aan een fietsvriendelijk Brussel

De Bike Brussels Awards moedigen nieuwe initiatieven rond duurzame mobiliteit aan. Daarom kregen niet alleen de laureaten maar álle inzendingen een plaats in een speciale infotentoonstelling op de beurs. Op die manier konden de bezoekers zich laten inspireren door zoveel mooie fietsprojecten in de hoofdstad.

 

 

Categorie Gemeenten: Sint-Lambrechts-Woluwe.

 

Met de award moedigt de jury de gemeente aan te blijven doortrappen op de ingeslagen fietsweg. Het coherente fietsbeleid heeft al mooie resultaten opgeleverd, zowel op qua infrastructuur als sensibilisering. Fietsstraten, fietsboxen, fietsverhuur, fietsherstel en fietspromotie zijn belangrijk om het gebruik van de  fiets te stimuleren. Volgens de jury is de gemeente klaar om een versnelling hoger te schakelen.

g.matgen@woluwe1200.be

 

 

Categorie Organisaties: Velomuseum.

 

Het Velomuseum heeft op een creatieve manier aangetoond dat de fiets al 150 jaar een plek verdient in Brussel. Niet alleen binnen de museummuren maar ook erbuiten heeft een enthousiast team de fiets op het podium gezet: een interessante expo, fietslessen en inclusieve workshops voor alle leeftijden. De samenwerking met vele ongewone partners maakte van Velomuseum een groot succes dat verlengd werd tot juli 2019. Dit succesrecept smaakt naar veel meer.

veerle.soens@amvb.be

 

 

Categorie Scholen: Maria Boodschap lyceum.

 

Deze school ademt ‘fiets’, zowel bij leerlingen als leerkrachten. Van fietspoolen tot fietsuitstappen, van fietsambassadeurs tot een fietsapp: er zijn geen grenzen aan de fietsinspiratie en -initiatieven. De school is bij uitstek een mooi voorbeeld van hoe de fiets een glansrol kan krijgen door de inzet van vele fietssupporters.

Marleen.metens@skynet.be

 

 

De Coup de Coeur van de jury gaat naar het initiatief van Metallica en Live Nation

waardoor bijna 2000 metalheads met de fiets naar het concert kwamen. Een unieke première met grote impact voor een ongewoon maar duidelijk duurzaam publiek.

charlotte.spooren@livenation.be

 

 


CONTACT

Raphaëlle Bernard

Press and Partners 

rb@bike-expo.be
+32 493 67 84 99

Els Van den Broeck

Project Manager – Mobiel 21 

els.vandenbroeck@mobiel21.be
+32 477 62 01 83


 

 

 

Dit waren de winnaars van de Bike Brussels Awards 2018