Bike Brussels Awards

Op initiatief van Brussel Mobiliteit en Minister Elke Van den Brandt

Bike Brussels Awards 2022

De Bike Brussels Awards belonen de beste

initiatieven in het Brusselse Gewest

Bij de opening van de tentoonstelling op 25 maart werden de Bike Brussels Awards uitgereikt aan twee inspirerende projecten die actieve mobiliteit in Brussel bevorderen. Dit jaar heeft de de VZW Ride Your Future en de Maurice Carême school ontvingen de prijs, in aanwezigheid van in aanwezigheid van de Brusselse minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt.

Op 25 maart 2022 ging de vierde editie van Bike Brussels van start, de hoofdstedelijke beurs voor actieve en stedelijke mobiliteit. Drie dagen lang zullen meer dan 100 exposanten zullen hun verschillende producten presenteren (elektrische fietsen, bakfietsen, micromobiliteit, apparatuur, accessoires, enz.) Er zijn ook testritten, conferenties en activiteiten voor het hele gezin

Ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling werden de Bike Brussels Awards uitgereikt aan twee inspirerende projecten op het gebied van fiets en trapfietsen. Er werden 26 fietsinitiatieven ingediend, verdeeld in twee categorieën. 6 scholen en 18 bedrijven maakten van de gelegenheid gebruik om hun passie voor fietsen te tonen.

De jury, samengesteld uit Bruzz, Mobiel Brussel, Leefmilieu Brussel, Cyclo, Atelier Voot,
Goodplanet, Provelo, BECI en de fietsbrigade, heeft alle inzendingen beoordeeld volgens 3 criteria: de integratie van het project in Brussel, de impact van het project en het potentieel om de dagelijkse mobiliteit per fiets te bevorderen.

De jury heeft unaniem besloten de prijs in de categorie scholen toe te kennen aan de Maurice Carême basisschool in Anderlecht. Een dynamisch team dat systematisch schoolreisjes en excursies organiseert in communicatie met de ouders. “Het verkennen van buurtroutes om nieuwe fietstochten te organiseren is een sterk initiatief en een goed voorbeeld voor andere scholen”, aldus de jury.

In de categorie bedrijven werd de jury overtuigd door de non-profitorganisatie Ride Your Future en hun steun aan de verloskundigen van Wheels of Care. “Ze zijn een inspirerende multiplicator en we hopen dat ze andere fietsenwinkels zullen aanmoedigen om zich bij hen aan te sluiten” zei de jury.

“Maar het zijn niet alleen de winnaars die winnen!” zei Etienne Bernard, organisator van
Bike Brussels. “Alle ingediende projecten zullen worden opgenomen in een informatietentoonstelling op
de beurs. Zo kan het grote publiek kennismaken met de verschillende fietsinitiatieven in onze hoofdstad.

Dit waren de winnaars van de editie 2019: BIKE-BRUSSELS-AWARDS-2019-resultats-resultaten