B2B / Brussels Cargo Bike Day 

Brussels Cargo Bike Day 2022: event for professionals

Door de aanzienlijke toename van online winkelen ( dat nog is toegenomen sinds de pandemie) is de markt voor pakketbezorging in stedelijke gebieden enorm gegroeid.

Deze leveringsactiviteiten met thermische voertuigen, vertegenwoordigen 20% van het verkeer en produceren 25% van alle broeikasgassen  die betrekking hebben tot de stedelijke mobiliteit.

Bovendien proberen de Europese steden, en Brussel in het bijzonder, het stadsverkeer en al zijn ongemakken voor de inwoners te verminderen: de invoering van de Zones 30, die de snelheid sterk beperkt, en van de “Lage-emissiezone”, die de meest vervuilende voertuigen uitsluit, maakt alle Brusselaars, zowel de inwoners als de werknemers, steeds meer bewust van de noodzaak van luchtkwaliteit en duurzame mobiliteit.

In deze zeer actuele context zal de 4e editie van deze B2B-dag uitsluitend gericht zijn op “last mile” logistieke oplossingen.

De Cargo Bike zal daarom in de schijnwerpers staan.

Op vrijdag 25 maart 2022, in het gebouw van Leefmilieu Brussel (BEL), op de site van Tour & Taxis, stellen we voor om, samen met al onze partners, deze B2B-bijeenkomst te organiseren rond een Colloquium waarop verschillende oplossingen zullen worden voorgesteld die in binnen- en buitenland worden toegepast; het zal gepaard gaan met thematische Workshops, netwerking en de officiële uitreiking van de Bike Brussels Awards 2022.

Voor deze gelegenheid brengen we een groot aantal exposanten bijeen die hun producten en oplossingen voor mobiliteit in Brussel zullen voorstellen (bakfietsen, aanhangwagens en andere innovatieve vervoersmiddelen voor actief stedelijk vervoer). Een testparcour zal het mogelijk maken om alle fietsen,bakfietsen,..uit te proberen.

De dag zal worden afgesloten met een feestelijke afterwork en een bezoek aan Bike Brussels.

1) HET DOELPUBLIEK

Dank zij de adreslijsten van onze partners: BECI (35.000 ondernemingen in Brussel) TRENDS TENDANCE (100.000 contacten binnen Management en HR), BRULOCALIS (unie van de Brusselse gemeentes) en de REGIO BRUSSEL HOOFDSTAD (Brussel Mobiliteit, Brussel Milieu),die het geheel van de publieke mandatarissen en ambtenaren vertegenwoordigen en de BRUSSELS HOTELS en VISIT BRUSSELS (250 hotels in Brussel),PRO VELO et FIETSERSBOND, verzamelt BRUSSELS NEW MOBILITY een doelpubliek dat gaat voor duurzame mobiliteit.

→ Mobility-mangers en HR van de ondernemingen

In enkele jaren is de sociale verantwoordelijkheid van de ondernemingen een belangrijk onderwerp van gesprek geworden bij zowel de grote als kleine bedrijven .Het traject huis- werk, maar ook de leveringen binnen de stad, zijn voor verbetering vatbaar.Het bevorderen van de zachte mobiliteit zorgt voor meer duurzaamheid en minder stress. Het ”Budget Mobiliteit” moedigt de mobiliteitsmanagers en verantwoordelijke aan om aan hun werknemers mobiliteitsoplossingen voor te stellen die het milieu respecteren.

→ Publieke mandatarissen & ambtenaren

(Burgemeesters, schepenen,  raadsleden…) en ambtenaren ( diensten, werken en mobiliteit…) van de gemeentes en publieke instellingen (CPAS, Ziekenhuizen, Inter- Communalen, regionale Brusselse instellingen) De gemeentes zijn eveneens verantwoordelijk voor het onthaal van de zachte Mobiliteit die ze aanbieden aan hun bewoners. Vooral in Brussel moeten ze jongleren tussen verschillende manieren van circulatie, residentiële zones, scholen en een zeer druk economisch leven. De mobiliteitsoplossingen die hen worden aangeboden door Brussels New Mobility zullen hen in staat stellen om de beste diensten aan te bieden aan hun bewoners.

→ Managers uit het hotelwezen en collectiviteiten

Een belangrijk doel van VISIT Brussels en Brussels Hotels Association is het ontwikkelen van een interessant voorstel van mobiliteit voor het Brussels toerisme.

De hotelgasten vragen zelf naar “bike-friendly “ hotels en stellen zelf allerlei middelen voor om zich in de stad te verplaatsen (fietsen, steps…)

2) PROGRAMMA

Vrijdag 25 maart gaat vooraf aan de officiële opening van Bike Brussels en Is uitsluitend gewijd aan de B2B ontmoetingen: Colloquium ’s morgens, inhuldiging en uitreiking van de Bike Brussels Awards 2022 ’s middags, lunch en oplossingsateliers in de namiddag In gezelschap van onze exposanten gespecialiseerd in duurzame mobiliteit voor ondernemingen. Deze dag wordt afgesloten door een after work en feestelijke nocturne.

Officieel programma van BRUSSELS NEW MOBILITY

 •   8:00 – 9:00  // Business Breakfast

Trends tendance magazine en de partners ontvangen de deelnemers met een Business Breakfast. Een gezellig moment voor een eerste contact tussen alle deelnemers aan de nieuwe mobiliteit.

 

 •   9:00 – 11:00  // Colloquium “Alle blikken gericht op de mobiliteit in de stad”

Georganiseerd door het studiebureau Ruimte-Mobiliteit en in samenwerking  met onze verschillende partners, zal het colloqium doorheen de verschillende getuigenissen de vernieuwende stappen belichten die reeds in Brussel en het buitenland ondernomen zijn.

– inleiding en voorstelling van de vernieuwingen in Brussel en het buitenland

– debat in aanwezigheid van mobiliteitsexperten

– synthese door het studiebureau Ruimte-mobiliteit

 

 •   11:00  // Special Guest & algemeen besluit

Voordracht door de ere gast en besluit door mevrouw de Mobiliteits minister Elke Van den Brandt

 

 •   12:00  // Officiële uitreiking van de ” Bike Brussels Awards”

Op initiatief van Brussels Mobiliteit heeft deze editie 2022 als doel om de meest belovende en inspirerende projecten in verband met actieve mobiliteit binnen de ondernemingen, scholen en Brusselse burgerinitiatieven in de kijker te stellen.

De jury is samengesteld uit mobiliteits experten, van studie burelen, en gespecialiseerde journalisten in mobiliteit. De ministers van mobiliteit en milieu zullen de prijzen aan de laureaten overhandigen.

Onze partners ( Trends -Tendances, Le Soir, BX1 en Bruzz) zullen aanwezig zijn deel te nemen aan de prijs uitreiking en om de ervaringen van de laureaten in hun media te verslaan.

 

 •   13:00  // Lunch

 

 •   14:00 – 16:00  // Workshops

De workshops geven het woord aan de exposanten en de experts B2B genodigden om hun product, dienstverlening of analyse voor te stellen zodat iedere geïnteresseerde een globaal beeld krijgt van hun oplossing. Het publiek beschikt daarvoor over een gedetailleerd programma van de voorgestelde producten en kan aldus die exposanten ontmoeten die de beste oplossing bieden aan de onderneming, gemeente of collectiviteit. Iedere B2B exposant zal de gelegenheid hebben zich in te schrijven gedurende de zomer.

 •   17:30  // Feestelijke After work en preview Bike Brussels

Slotevent: een moment van ontspanning en animatie om deze dag van duurzame mobiliteitsoplossingen af te sluiten.

Bezoek onze website voor meer inlichtingen over deze B2B dag : https://www.bikebrussels.be/fr/brussels-new-mobility/

 

 

3) LOCATIE

Het gebouw Leefmilieu Brussel, op de site van Tour en Taxis  biedt alle noodzakelijke infrastructuur en comfort aan om een belangrijk B2B event te ontvangen.

Het is een echt vergadercentrum dat bestaat uit een ruim Auditorium voor het colloquium, uit een grote hall om de verschillende producten en oplossingen voor te stellen, uit vergaderzalen voor de thematische ateliers en dit alles in de dichte nabijheid van Bike Brussels.

Fietsparkings zijn aanwezig.

 

4) EXPOSANTEN (PRODUCTEN & DIENSTEN)

De centrale hall van het gebouw is gereserveerd voor de exposanten die producten, diensten en oplossingenvoorstellen. Zij beschikken over een waaier van formules aangepast aan hun noden en producten.  Natuurlijk beschikken zij over dezelfde voordelen als de exposanten van Bike Brussels (zichtbaarheid, communicatie,  hulp bij installatie,  coördinatie, toegangsbewijzen tot het Salon). Zij kunnen zich eveneens inschrijven voor de workshops om hun concept voor te stellen.

Aangeboden producten en diensten: bedrijven leveren oplossingen voor mobiliteit, parkings en abri’s voor de fietsen, ergonomische toepassingen en aangepast aan het beroepsleven, ”Bike Fleets”,nuttige elektrische rijtuigen of cargo bikes voor de leveringen, verzekeringsmaatschappijen en fietsleasing, steps, toepassing van de multi-modaliteit, Oplossingen als “smart mobility”, systemen van gedeelde voertuigen…

 

 

5) PARTNERS

 • Brussel Mobiliteit, Gewestelijke Overheidsdienst Brussel

Brussel Mobiliteit beheert de mobiliteit, projecten van aanleg, hernieuwing en onderhoud van publieke ruimtes en wegen te Brussel.

 • Leefmilieu Brussel, Gewestelijke Overheidsdienst

Administratieve dienst van Milieu en Energie in de Regio Brussel – hoofdstad.

Hun activiteiten bereiken jaarlijks meer dan 70.000 personen en ze hebben 1000 werknemers in dienst.

 • BECI, Kamer van Koophandel van Brussel

Beci is de natuurlijke partner van elke Brusselse onderneming. BECI vertegenwoordigt twee derde van de werkgelegenheid in Brussel en steunt meer dan 35.000 bedrijven.

 • Brulocalis, Vereniging Stad & Gemeentes van Brussel

Brulocalis verenigt de 19 gemeentes aan Brussel en beheert een netwerk van meer dan 5.000 werknemers.

 • SPF Mobiliteit, Federale staat

SPF Mobiliteit, betekent meer dan 5.000 werknemers voor 15.000 mobiliteitswerven/jaar in  België.

 • Visit Brussel, promotie van Brussel (toerisme & congres)

Een netwerk van meer dan 100.000 professionele contacten, heel wat evenementen en een expertise zonder weerga van het culturele en economische leven in Brussel.

 • Brussels Hotels Association

BHA vertegenwoordigt  90%  van de Brusselse hotels.

 • Fietsersbond

Fietsersbond steunt alle fietsinitiatieven in Brussel en Vlaanderen.

 • Pers FR & NL

Trends – Tendances, Knack ( gespecialiseerd ondernemerstijdschrift)

Bruzz (radio en pers voor het nederlandstalig Brussels publiek)

BX1 (radio en pers voor het franstalig Brussels publiek)

Le Soir (online en geschreven pers franstalig Brussels publiek)

RTBF ( voor het franstalig brussels publiek)

 

6) PRAKTISCHE INFO

ADRES: Het gebouw Leefmilieu Brussel, genaamd “BEL-Brussels” bevindt zich op de site van Tour &Taxis, naast de Sheds, waar het Salon BIKE BRUSSELS plaatsvindt.

       Havenlaan 86c/ 3002 te 1000 Brussel

      https://www.bel.brussels/fr/ content/acces

       Fietsparking aanwezig

DATUM : 25 MAART 2022 van 8.30 tot 18.00u

VERPLICHTE INSCHRIJVINGEN

                           Vanaf 15 februari

 

7) WIE ZIJN WIJ

INITIATIVES  & DEVELOPPEMENTS SRL

Is een maatschappij die twee partners met aanvullende vaardigheden bij mekaar brengt.

IJV-IFAS,INTERNATIONALE JAARBEURS VAN VLAANDEREN

Is een privaat maatschappij zonder winstgevend doel die sinds 70 jaar gespecialiseerd is

In het organiseren van” De Internationale jaarbeurs van Vlaanderen” ,”De Floraliën”, te Gent

En “Estetika” en “Funeral” te Brussel.

H&D-E,HABITAT & DEVELOPPEMENT-EXPERTISES

Is een  private maatschappij die verschillende beurzen over duurzame ontwikkeling creëert

Zoals : ”Bois & Habitat”, ”Design Bois”, ”Energie & Habitat” en “Energy to built”

Samen hebben wij onze expertises verenigd om BIKE BRUSSELS met al ons professionalisme en engagement te ontwikkelen naar een Duurzame Stedelijke Mobiliteit.

 

 

 

Het is een dag van ontdekking voor ieder die een positieve verandering wil. 

Een dag om de duurzaamheid voor de rest van het jaar te inspireren , ontmoeten en aanmoedigen!

DANK AAN ONZE PARTNERS