Brussel – hoofdstad van Europa

Brussel, hoofdstad van Europa

Een mooi uitgedacht mobiliteitsplan wordt stilaan realiteit in de stad en ook daar buiten. 

De gedeeltelijke verwezenlijking van dit plan  maakt het nu reeds mogelijk voor de fietser om er gebruik van te maken. COVID 19 heeft deze tendens nog versneld. Sinds het begin van deze pandemie heeft Brussel de fiets infrastructuur indrukwekkend uitgebreid : meer dan 40 KM fietspaden werden in enkele maanden aangelegd om de toename van de fietsers te kunnen opvangen. ( meer dan 78 % volgens een telling in augustus 2020 door Brussel Mobiliteit).

Bovendien heeft Brussel een actief beleid voor het opzetten van de «Lage-emissiezone» en voetgangerszones die de ruimte vrijmaken voor zachte mobiliteit.

Het is dus niet verrassend dat de fiets en de micromobiliteit zich de afgelopen jaren op een buitengewone manier hebben ontwikkeld (+ 78% en meer dan 9.804 179 fietsritten volgens een telling uitgevoerd in 2022 is uitgevoerd door Brussel Mobiliteit) … Dit verklaart het succes van Bike Brussels sinds haar eerste editie!

Brussel is de hoofdstad van België maar tevens ook van Europa. Dankzij dit statuut kent de stad niet alleen een nationale maar ook een internationale uitstraling.

(bron: «Leefmilieu Brussel»)

Brussel is de hoofdstad van ons land maar tevens van Europa. Dankzij dit statuut kent de stad niet alleen een nationale maar ook een internationale uitstraling . Brussel bevindt zich in het centrum van Europa en verenigt praktisch alle europese functionarissen.

 

Gare Maritime van Tour & Taxis

Tour&Taxis is het symbool bij uitstek van een stadsvernieuwing, in harmonie met haar bewoners.
Deze locatie geniet van een bijzonder sympathieke en warme sfeer, uiterst aangepast aan duurzame mobiliteit. Haar centrale ligging, in het centrum van de stad, niet ver van de voetgangerszones en met aangepaste fietswegen, past volledig in het concept van “de stad van morgen“, hartelijk en mensvriendelijk.