Brussel – Week van de Mobiliteit

Brussel, hoofdstad van Europa

In Brussel heerst sinds enkele jaren een uitgesproken wil rond het promoten van het dagelijks gebruik van de fiets. Een mooi uitgedacht mobiliteitsplan wordt stilletjes aan “realiteit”  in de stad en ook daar buiten . De gedeeltelijke verwezenlijking van dit plan maakt het nu reeds mogelijk voor de fietser om er dagelijks gebruik van te maken.
Het aantal fietsers is dan ook merkwaardig gestegen tussen mei 2015 en mei 2016 ( tot 50% meer volgens een raming van “ Brussel-Mobiliteit ” ( cfr. Le Soir van 11 sept. 2016 )

Brussel is de hoofdstad van ons land maar tevens van Europa. Dankzij dit statuut kent de stad niet alleen een nationale maar ook een internationale uitstraling . Brussel bevindt zich in het centrum van Europa en verenigt praktisch alle europese functionarissen.

brussel-cropped

Brussel: Week van de Mobiliteit

De beurs Bike Brussels  wordt georganiseerd gedurende de Europese Week van de Mobiliteit. Ook de “Autoloze zondag van Brussel“ valt binnen die periode, met name op Zondag 17 September 2017 . Op die dag komen zowat honderdduizend fietsers genieten van het hartje van Brussel.

Zowel de start van alle animaties die dag als  een groot deel van de geprogrameerde activiteiten rond mobiliteit zullen in 2017 op de Esplanade van Tour&Taxis, de locatie van de Beurs Bike Brussels, plaatsvinden. Een mooie opportuniteit voor een maximale visibiliteit ten aanzien van alle fietsliefhebbers!

Tour & Taxis

Tour&Taxis is het symbool bij uitstek van een stadsvernieuwing, in harmonie met haar bewoners.
Deze locatie geniet van een bijzonder sympathieke en warme sfeer, uiterst aangepast aan duurzame mobiliteit. Haar centrale ligging, in het centrum van de stad, niet ver van de voetgangerszones en met aangepaste fietswegen, past volledig in het concept van “de stad van morgen“, hartelijk en mensvriendelijk.

tett-cropped