Ontdekken, testen, deelnemen


PROGRAMMA BIKE BRUSSELS 2023


Test ride / Cargo Bike Days

Bike Brussels biedt u de mogelijkheid om verschillende Cargo Bikes te testen met het advies van professionals die u kunnen helpen bij het kiezen van de juiste fiets voor uw gebruik.
Van het vervoer van goederen tot het vervoer van kinderen, een breed scala van Cargo Bikes zal tot uw beschikking staan

Testen en demonstraties van fietsen

Test de fietsen van onze exposanten op grote testbanen… van de meest klassieke tot de meest innovatieve.

De testbanen zijn groter, gekalibreerd en beveiligd (bike, e-bike, cargo-bike, step, monowheel en kids bike) voor een optimale ervaring.

 


Gegidste fietstochten

Provelo en Brubike gidsen u door de steegjes van het centrum van Brussel om de geschiedenis, de stripverhalen en andere schatten van de hoofdstad te ontdekken.

Klik voor meer info

 


Herstellingen fiets

De vrijwilligers van de MolemBIKE fietsatelier bieden een mobiele reparatieservice voor iedereen. Zij zullen aanwezig zijn op de beurs Bike Brussels op 26 en 27 / 3. Het doel van dit vrijwilligersteam is niet om beroepsmensen of instellingen te vervangen, maar om de herbestemming en het onderhoud van onze vervoermiddelen te bevorderen. MolemBike is een buurtinitiatief dat wordt ondersteund door de ASBL MolemBIKE en het Centre Communautaire Maritime.

Klik voor meer info


Uitdagingen omtrent micromobiliteit

Probeer verschillende mobiliteitsvormen (e-scooter, e-skate, onewheel, monowheel, gyroscoop) uit en leer deze te beheersen door middel van trainingen.

Klik voor meer info


YouTubers Electron op BIKE BRUSSELS

Electron, de beroemde Youtuber die welbekend is in de Micro-Mobility gemeenschap zal gedurende de hele show aanwezig zijn.
Samen met de Belgium Wheelers zal hij tests en proeven leiden met verschillende innoverende micro-mobiliteitsmachines.
Een evenement dat u niet mag missen

Klik voor meer info

 


Cycling Experience

Een inleidende fietsworkshop voor volwassenen uit Brussel die de stedelijke mobiliteit meer willen leren kennen. Klassieke – of elektrische fietsworkshop.

 

Klik voor meer info


Informatie over de fiets en micromobiliteit

Vragen over fietsen in Brussel? Er is geen beter adres.

Stel gerust vragen aan de fietsverenigingen en experts aanwezig op de Beurs.

Gracq – Cyclo – Fietsersbond – Rue Voot

 


Kids’ Road Safety

Inleiding tot verkeersveiligheid: testrit en informatiesessie onder toezicht van de Brusselse politie.  In een dynamische stad als Brussel is het belangrijk om vertrouwd te zijn met de principes van verkeersveiligheid, maar ook om alle situaties op twee wielen aan te kunnen.  “Veilig overal’ is de uitdaging die de Brusselse politie u aangaat!

Zaterdag & Maandag op Bike Brussels


Mobiliteitsanimaties voor scholen

In het hart van de beurs biedt Bike Brussels de Brusselse studenten de mogelijkheid om de zachte mobiliteitsoplossingen in hun stad te ontdekken in samenwerking met GoodPlanet Belgium en de Dienst Wegenonderwijs van de Brusselse politie. GRATIS workshops om het belang van duurzame mobiliteit aan toekomstige generaties uit te leggen.

www.goodplanet.be& https://www.politie.be/nl


Ateliers / Conférences

Verzorgd tijdens de drie dagen van de show door Pro velo, Cyclo, Ateliers de la Rue Voot, Ecam, EUCG …

Met de volgende onderwerpen: “Met het gezin op een bakfiets”, “Waar koop ik een tweedehands fiets”, “Hoe kies ik een elektrische fiets”; …