Ontdekken, testen, deelnemen

Klik en ontdek de merken van de deelnemende exposanten.

Fietsverhuur

Op zaterdag en zondag staan er (klassieke en elektrische) huurfietsen in alle vormen en maten voor je klaar. Voor een ontspannend ritje langs de Groene Dreef of het kanaal, om snel een brood te gaan uithalen, of om optimaal van de autoloze zondag te kunnen genieten!


Gegidste fietstochten

Once in Brussels nodigt u uit om onze hoofdstad vanuit een andere invalshoek te ontdekken, en dit op een elektrische fiets.
Er zullen ook wandelingen voorgesteld worden door experts waar het historisch centrum van Brussel samenkomt met de gastronomie en liefhebbers van chocolade.

 


Herstellingen fiets

Ontdek het plezier van het leren over fietsmechanica met behulp van een technicus.

De filosofie van mechanici van bij Rue Voot en MolemBike. De autonomie van fietsers wordt bevorderd door hen te leren om hun fiets te onderhouden en te herstellen. Dat moedigt hen aan om dit vervoersmiddel te gebruiken.

 


Testen en demonstraties van fietsen

Test de fietsen van onze exposanten op grote testbanen… van de meest klassieke tot de meest innovatieve.

De testbanen zijn groter, gekalibreerd en beveiligd (bike, e-bike, cargo-bike, step, monowheel en kids bike) voor een optimale ervaring.

 


Uitdagingen omtrent micromobiliteit

Probeer verschillende mobiliteitsvormen (e-scooter, e-skate, onewheel, monowheel, gyroscoop) uit en leer deze te beheersen door middel van trainingen.

https://mimoc.org/

http://www.belgiumwheelers.club/


Bike Experience

Een inleidende fietsworkshop voor volwassenen uit Brussel die de stedelijke mobiliteit meer willen leren kennen. Klassieke – of elektrische fietsworkshop.

 

Samen met Het Maritiem Communautair Centrum: http://centrecommunautairemaritime.be/


Informatie over de fiets en micromobiliteit

Vragen over fietsen in Brussel? Er is geen beter adres.

Stel gerust vragen aan de fietsverenigingen en experts aanwezig op de Beurs.

Gracq – Cyclo – Fietsersbond – Rue Voot

 


Fototentoonstelling van de ingediende projecten van de Bike Brussels Awards

Alle projecten van de Bike Brussels Awards die door de Brusselse bedrijven, scholen en gemeenten werden ingediend, zullen aan de hand van foto’s tentoongesteld worden tijdens de 4-daagse Beurs op onze Pers Oasis.

Een mooie bron van inspiratie voor een duurzame hoofdstad!

https://bit.ly/2YtioYx


SOS Mijn kind of de fiets ! Bambinis by Mobiel 21

Hoe fiets ik veilig met mijn kind op straat? Fiets ik er best voor of achter? En vanaf welke leefti­jd kan die kleuter van mij op straat fietsen? Vaak zitten ouders met meer vragen dan antwoorden. Een praktische workshop met Mobiel 21.

Op Kids Track !   https://www.mobiel21.be/


Kids’ Road Safety

Inleiding tot verkeersveiligheid: testrit en informatiesessie onder toezicht van de Brusselse politie.  In een dynamische stad als Brussel is het belangrijk om vertrouwd te zijn met de principes van verkeersveiligheid, maar ook om alle situaties op twee wielen aan te kunnen.  “Veilig overal’ is de uitdaging die de Brusselse politie u aangaat!

Zaterdag & Maandag op Bike Brussels


Mobiliteitsanimaties voor scholen

In het hart van de beurs biedt Bike Brussels de Brusselse studenten de mogelijkheid om de zachte mobiliteitsoplossingen in hun stad te ontdekken in samenwerking met GoodPlanet Belgium en de Dienst Wegenonderwijs van de Brusselse politie. GRATIS workshops om het belang van duurzame mobiliteit aan toekomstige generaties uit te leggen.

www.goodplanet.be& https://www.politie.be/nl